Veelgestelde vragen

We’re here to help.

Over de horloges en abonnementen

Wat zijn de voordelen van een Smartwatcher noodoproep horloge ten opzichte van een mobiele telefoon?

Het noodoproep horloge zit aan de pols van de drager en is dus in een noodsituatie altijd binnen handbereik. Met een eenvoudige druk op de knop treedt een alarm in werking en komt er onmiddellijk hulp.

Heeft de drager een smartphone nodig?

Bij het SENSE- en CHRONO-model heeft de drager geen smartphone nodig, omdat er een 3G SIM-kaart is ingebouwd. Bij het abonnement FAMILIE & VRIENDEN heeft alleen het noodcontact een smartphone nodig, om via de SmartWatcher-app de drager te lokaliseren en op te bellen.

Bij het PEARL-model daarentegen heeft de drager een smartphone nodig, omdat het horloge via Bluetooth met de SmartWatcher-app verbonden moet worden.

Wat is de batterijduur van de noodoproep horloges?

Bij het SENSE-model wordt aanbevolen om het horloge eenmaal per dag op te laden, en bij het CHRONO-model om de twee dagen. Bij het PEARL-model gaat de batterij tot 3 maanden mee en is een reserve batterij meegeleverd.

Welk noodoproep horloge is waterdicht (IP67)?

Onze noodoproep horloges CHRONO en PEARL zijn IP67-gecertificeerd en dus waterdicht. De horloges kunnen tot 30 minuten worden gedragen in, tot 1 meter diep, stilstaand water. SENSE is spatwaterdicht (IP 54), wat betekent dat het horloge water afstoot, maar niet onder water mag worden gehouden.

Wanneer kies ik een abonnement voor mijn noodoproep horloge?

Het abonnement kan bij de registratie van het noodoproep horloge gekozen worden.

Hoe registreer ik mijn noodoproep horloge?

Het noodoproep horloge kan worden geregistreerd op de volgende website: register.smartwatcher.com. Daarvoor heeft u het serie- en telefoonnummer nodig. Deze nummers verschijnen op het display van het noodoproep horloge zodra het horloge wordt ingesteld. Op deze pagina vindt u ook instructiefilmpjes. Druk daarvoor op “korte filmpjes”.

Hoe activeer ik mijn noodoproep horloge?

Zodra het abonnement bij SmartWatcher betaald is, ontvangt u een e-mail om het horloge te activeren. Daarin wordt u gevraagd om een wachtwoord voor het beheerportaal vast te leggen. Vervolgens gaat u naar het beheerportaal en kunt u op “Horloge activeren” drukken. Daarvoor moet het noodoproep horloge ingeschakeld en dus opgeladen zijn.

Waarom heb ik een beheerportaal voor het horloge nodig?

Via het beheerportaal kunt u het horloge naar wens instellen. U kunt ook de drager van het noodoproep horloge lokaliseren onder “Kaart” of een actief alarm beëindigen onder “Alarm-historiek”.

Hoe zet de drager een alarm in werking?

Door op de onderste rode knop te drukken, zet de drager een alarm in werking. Na een paar seconden verschijnt er een rood icoon met een poppetje op het display.

Hoe kan ik een actief alarm beëindigen?

De drager kan het alarm op het noodoproep horloge zelf beëindigen door op het rode icoon (het poppetje) te drukken en vervolgens op “Alarm beëindigen” te drukken. Daarnaast kan de beheerder van het beheerportaal van het noodoproep horloge, namens de drager, ook het alarm beëindigen onder “Alarm-historiek”.

Wat betekent de wolk?

Als een wolk op het display verschijnt, wil dat zeggen dat het horloge geen netwerkverbinding heeft. Dan kan er geen alarm in werking worden gesteld. In gebieden zonder netwerkverbinding kan de alarmfunctie niet gewaarborgd worden.

Waar vind ik het telefoonnummer van het horloge?

Het telefoonnummer van het horloge wordt op het scherm getoond wanneer het horloge nog niet geactiveerd is; zodra het horloge geactiveerd is, kan het gevonden worden in het portaal (my.smartwatcher.com) waar het naast het Smartwatcher logo wordt getoond, achter de naam van de horlogedrager. Het telefoonnummer is tevens zichtbaar in het portaal menu onder ‘Account gegevens’.

Over de noodcontacten

Hoe voeg ik een noodcontact toe?

Log in op het beheerportaal: https://my.smartwatcher.com/login 

Typ onder het menu “Noodcontacten” het mobiele telefoonnummer van de helper en zijn connectie met de drager van de noodoproep horloge in en druk op “Uitnodigen”. Het noodcontact ontvangt een sms-bericht met een link om de SmartWatcher-app te downloaden en moet de uitnodiging van de drager accepteren. Er kunnen maximaal 12 gsm-nummers worden opgeslagen. Als men gebruik maakt van het abonnement FAMILIE & VRIENDEN Plus kan men ook vaste telefoonnummers programmeren en hoeft men de app niet te installeren.

Heeft een noodcontact onze SmartWatcher-app nodig?

Bij het abonnement FAMILIE & VRIENDEN heeft iedere noodcontact onze SmartWatcher-app nodig, en dus een smartphone met internetverbinding. Onze app kan gratis gedownload worden. Bij het abonnement FAMILIE & VRIENDEN PLUS is onze app voor noodcontacten niet nodig.

Hoe worden de noodcontacten bij het abonnement FAMILIE & VRIENDEN alert gemaakt als een alarm in werking treedt?

Als een alarm in werking treedt, ontvangt elk noodcontact een bericht via de SmartWatcher-app. In het beheerportaal van het horloge kan de frequentie van dit bericht onder “Horloge-instellingen” individueel worden aangepast bij  “Periodieke alarmmelding”.

Hoe worden de noodcontacten bij het abonnement FAMILIE & VRIENDEN PLUS alert gemaakt als een alarm in werking treedt?

Alle helpers krijgen een oproep. In een conference call met de drager kunnen zij de hulp coördineren.

Over de alarmcentrale

Waarom moet ik het formulier voor de alarmcentrale invullen?

Om een optimale service te kunnen bieden, moet de alarmcentrale bijvoorbeeld weten met wie in een noodsituatie contact moet worden opgenomen. Het formulier moet dus altijd worden ingevuld, zodat de centrale, ook bij een alarmoefening, op de hoogte is.

Hoe wijzig ik de gegevens van het formulier voor de alarmcentrale?

U kunt de wijzigingen doorgeven per e-mail aan info@smartwatcher.com of via een testalarm de wijzigingen mondeling doorgeven aan de alarmcentrale. U kunt tot 6 contactpersonen toevoegen: 4 helpende, die in een noodsituatie actief worden, en 2 informerende, die in een noodsituatie enkel worden ingelicht.

Over de lokalisering

Hoe nauwkeurig is de lokalisering?

SmartWatcher noodoproep horloges gebruiken de modernste lokalisatie technologieën zoals GPS, WPS en LBS, om zo precies mogelijk te weten waar de drager van het horloge zich bevindt. Via ingebouwde antennes in de armbandjes van CHRONO en SENSE kan exact worden bepaald waar het noodoproep horloge zich bevindt. Indien het gps-signaal zwak is of er geen goed WIFI-netwerk in de buurt is, dan kan de lokalisatie afwijken van de werkelijke plaats, maar dat is zelden het geval. Bij het PEARL-model wordt de positie van de smartphone gelokaliseerd, omdat het een analoog horloge is.

Andere vragen

Wat gebeurt er als ik een vals alarm in werking stel?

Geen probleem. In ons beheersysteem heeft de beheerder de mogelijkheid om het horloge in te stellen op “Pieptoon vooraf”, waardoor de drager 10 seconden vóór het sturen van het alarm de noodoproep kan afbreken. Is het alarm al geactiveerd, dan kan het noodcontact of de alarmcentrale via microfoon en luidspreker naar het noodoproep horloge bellen en dit corrigeren. De drager kan ook tijdens het alarm op de optie “Alarm beëindigen” drukken. Bij het abonnement FAMILIE & VRIENDEN krijgen alle noodcontactenhet bericht “Alles ok!”. De alarmcentrale zal bij een vals alarm de opgeslagen contactpersonen niet op de hoogte brengen.

Moet ik de volle prijs betalen als ik mijn abonnement na het eerste jaar vernieuw?

Bij verlenging van het abonnement kunnen klanten van de actieprijs profiteren door vooraf te betalen voor een periode van 2 jaar.

Wat betekent Swiss made Software?

De SmartWatcher software voldoet aan de richtlijnen voor het certificaat “Swiss made Software”. Wij hebben onze eigen software ontwikkeld, waardoor wij u uit de eerste hand technische hulp kunnen verlenen.