Hoe Smartwatcher noodoproep horloges kunnen helpen in de strijd tegen sociale isolatie

 

Onze noodoproep horloges bevatten een belfunctie die ons allen kan helpen om dagelijks contact te houden met onze dierbaren.

isolement social

  • Noodoproep horloges, gedragen om de pols door een ouder persoon, klaar voor onmiddellijk gebruik.

 

  • Kinderen, kleinkinderen en vrienden kunnen de horloges op elk moment bellen om met hun dierbaren te praten. De oproep wordt automatisch opgenomen wanneer telefoonnummers als helper in het horloge beheersysteem zijn geregistreerd.

 

  • Oproepen naar het horloge hebben geen invloed op de inclusieve minuten van het  Smartwatcher abonnement. Afhankelijk van het mobiele/vaste abonnement van de helpers kunnen deze het horloge op elk moment gratis bellen.

 

  • De horloges bieden een eenvoudige en snelle manier van communiceren om de sociale interactie te ondersteunen – vooral in deze moeilijke tijden.

 

 

 

Waarom het belangrijk is

 

 

13 maart “Coronavirus. Informatie voor mensen met dementie” (Alzheimer Society)
Houd contact. Als u de persoon niet kunt bezoeken, blijf dan in contact via telefoon, post, e-mail of Skype. Vertel de persoon dat u aan hem of haar denkt en moedig anderen aan dit ook te doen.

 

16 maart ” Coronavirus ouderenadvies: hoe kan ik voor mijn oudere familieleden zorgen?” (BBC)
“We willen mensen aanmoedigen om dit te zien als een kans om opnieuw contact te maken met familie en vrienden die we nog maar weinig spreken en om ons opnieuw met hen te verbinden.”

 

12 maart “Coronavirus maakt oudere mensen nog eenzamer” (QZ.com)

 

 

De Nationale Akademies van Wetenschappen benadruken in hun rapport over de gezondheidsgevolgen van sociaal isolement en eenzaamheid bij oudere volwassenen: de gezondheidseffecten van eenzaamheid worden ondergewaardeerd.

 

In deze buitengewone situatie zijn we allemaal geïsoleerd, vooral oudere mensen en zogenaamde risicopatiënten. Wanneer het bezoek van kinderen, kleinkinderen, vrienden en familie moet worden vermeden of zelfs verboden wordt vanwege het hoge risico op infectie, is het belangrijker dan ooit om manieren te vinden om sociaal contact te onderhouden. Noodoproep horloges met een oproepfunctie zijn een effectief hulpmiddel om hierbij te helpen.

 

Lees hier meer over de Smartwatcher® noodoproep horloges.