Smartwatcher lanceert geofencing, een inactiviteitssensor en andere veiligheidsfuncties – meer veiligheid voor mensen met dementie en gemoedsrust voor familie en mantelzorgers

09:05 27 november in News

Zoals aangekondigd en gedemonstreerd op de jaarlijkse conventie van Alzheimer Zwitserland op 12 november 2019 in Freiburg (CH), heeft het in Zürich gevestigde bedrijf Smartwatcher Technologies een nieuwe serie verbeterde veiligheidsfuncties ontwikkeld. Hiermee versterkt het bedrijf haar rol in het leveren van professionele oplossingen voor dagelijks gebruik door mensen met dementie, autisme en/of cognitieve beperkingen.

 

Het aantal mensen met dementie neemt in een hoog tempo toe. Zelfs in een vroeg stadium kan een persoon met de ziekte van Alzheimer zich zijn of haar naam of adres niet meer herinneren en kan hij of zij gedesoriënteerd raken, zelfs op bekende plaatsen. Zes op de tien mensen met dementie zullen gaan ronddwalen en het is belangrijk om maatregelen te nemen wanneer dit soort situaties zich voordoen. Veel familieleden en mantelzorgers zijn op zoek naar werkbare oplossingen die verlichting en veiligheid in het dagelijks leven kunnen bieden.

Als onderdeel van ons uitgebreide dienstenpakket, biedt Smartwatcher nu de mogelijkheid om verschillende veiligheidsfuncties voor speciale omstandigheden via het online beheersysteem (https://my.smartwatcher.com) te activeren.

 

Geofencing 

Geofencing is de mogelijkheid om een veilige zone in te stellen door het bepalen van een positie op de kaart in combinatie met een veiligheids radius. Als de drager van het horloge zich buiten de veilige zone begeeft, worden de zorgverleners onmiddellijk op de hoogte gebracht. Met deze technologie gaat het lokaliseren van een ronddwalend persoon veel sneller en eenvoudiger. Dit vermindert de kans op ongelukken en ook op de kosten voor reddingsoperaties kan worden bespaard. Familieleden en mantelzorgers hoeven zich minder zorgen te maken; ze kunnen erop vertrouwen te worden gewaarschuwd wanneer de drager van het horloge de veilige zone verlaat.

De geofencing-functie kan worden geactiveerd in het menu bij ‘bewakingspaneel’ (zie foto). Wanneer een geofence actief is, wordt het bijbehorende icoontje op de wijzerplaat van het Smartwatcher horloge weergegeven.


Smartwatcher maakt gebruik van geavanceerde technologie om het batterijverbruik tot een minimum te beperken, zelfs wanneer de geolocatie voortdurend wordt gecontroleerd. De verwachte levensduur van de batterij met actieve geo-fencing is 1-2 dagen voor een ESSENCE horloge en 2-3 dagen voor een MOTION horloge.

 

Inactiviteitssensor

De inactiviteitssensor wordt gebruikt om inactiviteit van de drager te detecteren en familie of zorgverleners daarvan te verwittigen. De veiligheidstimer controleert regelmatig of de drager van het horloge beweegt; zelfs kleine bewegingen bevestigen de veiligheid van de drager. Om deze functie te activeren, schakelt u bij de horloge instellingen de inactiviteitssensor in en activeert u de veiligheidstimer in het bewakingspaneel. Bij het activeren van de veiligheidstimer kan een gewenst tijdsinterval worden gekozen.

Om vals alarm te voorkomen, wordt de inactiviteitssensor tijdelijk  gedesactiveerd door het horloge op de oplader te plaatsen. Het is mogelijk dat de inactiviteitssensor en de geofencing tegelijkertijd actief zijn.

 

Alarm- en aan/uit-knop blokkeren

Sommige mensen in een gevorderd stadium van dementie ontwikkelen repetitief gedrag waarbij ze steeds dezelfde activiteit onbewust uitvoeren. Het kan in zulke situaties nodig zijn om de alarmknop en de aan/uit-knop van het horloge tijdelijk of permanent te blokkeren. Het horloge zal nog steeds veiligheid bieden door te detecteren of de drager van het horloge inactief wordt of de veilige zone verlaat. Bovendien kunnen familie en mantelzorgers het horloge op elk moment volgen. Ook kunnen zij het horloge bellen om rechtstreeks met de drager te spreken; het horloge zal de oproep automatisch opnemen.

 

Gemoedsrust voor familie en mantelzorgers

Bij Smartwatcher begrijpen we dat de zorg voor uw geliefde of familielid met dementie, autisme en/of cognitieve beperkingen veel verschillende uitdagingen met zich meebrengt. De geavanceerde veiligheidsoplossingen van de elegante Smartwatcher horloges kunnen u helpen de stress van zorgtaken te verlichten. Met Smartwatcher kunt u er zeker van zijn dat u op elk moment weet waar uw geliefde zich bevindt en of hij of zij actief is. Deze gemoedsrust is van onschatbare waarde wanneer uw partner, ouder of familielid last heeft van dementie. Bestel vandaag nog een Smartwatcher noodoproep horloge!