Smartwatcher en Z-plus: EEN LEVENSREDDENDE COMBINATIE

09:12 29 januari in Geen onderdeel van een categorie

Het Zwitserse Smartwatcher, toonaangevend fabrikant van stijlvolle, waterdichte horloges met ingebouwde noodoproepknop, spraakfunctie en GPS, streeft ernaar om het zekerheidsgevoel van haar klanten continu te verhogen. Door de recente samenwerking met de Z-plus zorgcentrale is een belangrijke nieuwe stap in die richting gezet. In Z-plus vond Smartwatcher een partner die ook gepassioneerd inzet op technologie om het veiligheidsgevoel te versterken en mensen langer zelfstandig te laten wonen en leven.

 

Mantelzorgers en familie

Het Z-plus Zorgcentrale abonnement zorgt ervoor dat in geval van nood de drager van het Smartwatcher horloge verbonden wordt met de 24/7 Z-plus zorgcentrale, die op haar beurt mantelzorgers en/of familieleden verwittigt zodat deze ter plaatse kunnen komen om hulp te bieden. Alvast een geruststellende zekerheid voor wie een dagje ouder is of bewust zelfstandig alleen woont. Dit abonnement werkt in heel België en kost 19,99 euro per maand.

 

Professionele interventie verzekerd

Smartwacher en Z-plus gingen nog een stap verder en riepen het Z-plus Premium abonnement in het leven. Hierbij wordt niet enkel familie verwittigd, maar wordt ook de interventie van een professionele hulpverlener ter plaatse binnen het half uur gegarandeerd. In de Z-plus Premium abonnementsprijs is reeds een eerste professionele tussenkomst inbegrepen. Het spreekt voor zich dat een snelle interventie van een ervaren hulpverlener bij een levensbedreigende situatie de overlevingskansen significant verhoogt. Ook voor familieleden is het een grote geruststelling om te weten dat meteen na een noodsignaal professionele hulp onderweg is. Het is tevens zo dat de eerste zorg van een verpleegkundige vaak een onnodige ziekenhuisopname kan vermijden.

 

De uitgezonden hulpverlener is steeds een zorgmedewerker van één van de partners van Z-plus. Bij deze vorm van hulpverlening ter plaatse is het belangrijk dat een passend sleutelbeleid uitgewerkt wordt om de hulpdiensten vlotte toegang te verlenen tot de woning, bijvoorbeeld via een digitale sleuteloplossing of een sleutelkluis. Het Z-plus Premium abonnement is momenteel beschikbaar voor het Vlaamstalige deel van België en kost 29,99 euro per maand.

 

“Wij zijn bijzonder enthousiast over onze samenwerking met de vooruitstrevende Z-plus zorgcentrale in België. Onze beide bedrijven zijn immers dagelijks bezig met het bevorderen van onafhankelijkheid, zekerheid, zelfvertrouwen, zorg en levenskwaliteit. Technologie speelt hierbij een sleutelrol. Maar dan wel via producten of applicaties die makkelijk te bedienen en volstrekt betrouwbaar zijn. Nu kunnen veel meer mensen in België kennismaken met de voordelen van een Smartwatcher polshorloge welke design, elegantie en zekerheid met elkaar verenigt”, verduidelijkt Erik Stricker, CEO van Smartwatcher.

 

Kim Van Asch, algemeen directeur Z-plus: “De opname van het Smartwatcher horloge in ons aanbod past perfect binnen ons streven naar een steeds betere, nog meer gepersonaliseerde en vooral toegankelijke zorgverlening. Wat ons in het bijzonder geïmponeerd heeft aan de Smartwatcher is het gebruiksgemak, de geavanceerde technologie die in het horloge geïntegreerd is en het mooie design dat voor de drager niet stigmatiserend werkt. Het Smartwatcher horloge zal de onafhankelijkheid en het zelfvertrouwen van de drager zeker positief beïnvloeden”.