Oktopus omarmt Smartwatcher Technologies: ALLES VOOR VEILIGER WERKEN

14:59 24 februari in Geen onderdeel van een categorie

 

Het Zwitserse Smartwatcher, leidinggevend fabrikant van stijlvolle, waterdichte horloges met ingebouwde noodoproepknop, spraakfunctie en gps, streeft ernaar om het zekerheidsgevoel bij zijn klanten continu te verhogen. Zo hebben ze onlangs het Motion noodoproep horloge ontwikkeld, speciaal voor alleenwerkers. Telebewakings-centrale Oktopus zag er meteen de voordelen van in en integreerde het Motion horloge in zijn dienstenpakket.

 

 

Snelheid is van levensbelang

Alleenwerkers hebben vaak een risicovolle job. Taxichauffeurs, bouwvakkers, onderhoudsmensen, nachtwakers, verplegend personeel… bij een ongeval, agressie of geweldpleging staan ze er alleen voor. Een Smartwatcher Motion horloge is een veilig en efficiënt hulpmiddel in dergelijke situaties. Het is voorzien van een noodoproep knop, tweewegcommunicatie en precieze geolocatie. Bovendien is het extreem waterdicht,  beschikt het over een 4 tot 7 dagen standby tijd en een ingebouwde SIM kaart met Europese dekking.

 

Dankzij een recente samenwerking met telebewaking specialist Oktopus wordt het Smartwatcher Motion horloge nu ook gekoppeld aan hun alarmcentrale. Het horloge zendt in geval van nood een alarmsignaal met gps-locatiebepaling naar de Oktopus centrale, die meteen het nodige doet om de gepaste hulp ter plaatse te krijgen. Snelheid is hierbij van levensbelang.

 

Oktopus NV is een erkende en vergunde alarmcentrale in België, gespecialiseerd in telebewaking van personen voor zowel security als safety risico’s. Oktopus telt meer dan 40.000 klanten en werkt met streng geselecteerde medewerkers die binnen een 24/7 regime nauwgezet de geijkte procedures kennen en volgen bij een noodgeval.

 

Gaëtan Lejeune, commercieel directeur Oktopus: “Het Smartwatcher Motion noodoproep horloge past perfect binnen onze bewakingsactiviteiten en ondersteunt de efficiëntie van onze alarmcentrale. Wat ons vooral aansprak bij de Smartwatcher Motion horloges is hun duurzame, oerdegelijke constructie, hun gebruiksgemak en hun geavanceerde technologie in een stijlvolle behuizing. Het Smartwatcher Motion horloge zorgt niet enkel voor een groter veiligheidsgevoel bij de personen die we individueel monitoren maar is tevens een grote geruststelling voor hun werkgevers die verplicht voor hun veiligheid moeten instaan.”

 

Veel zekerheid voor weinig geld

Een Oktopus abonnement zorgt ervoor dat in geval van nood de drager van het Smartwatcher Motion horloge automatisch geconnecteerd wordt met hun 24/7 alarmcentrale, die op haar beurt de juiste hulpverleners of naaste familieleden verwittigt zodat de hulpverlening meteen op gang kan komen. Alvast een geruststellende zekerheid voor alleenwerkers in risicovolle gebieden of gevaarlijke werkomstandigheden. Het Oktopus abonnement biedt deze zekerheid aan voor slechts 19,99 euro per maand.

 

“Wij zijn bijzonder blij dat Oktopus onze technologie erkend en omarmd heeft. Deze samenwerking met de gerenommeerde alarmcentrale is voor ons een nieuwe stap vooruit voor wat de onafhankelijkheid, de zekerheid en het zelfvertrouwen van onze klanten in het algemeen en van de alleenwerkers in het bijzonder betreft. Technologie speelt hierbij een sleutelrol en ook op dat vlak heeft Oktopus stevige troeven in huis. Zo kunnen nacht- en alleenwerkers in België met een geruster gemoed aan de slag”, licht Erik Stricker, CEO van Smartwatcher, toe.