De ESSENCE serie van Smartwatcher presenteert de meest innovatieve noodoproep horloges op de markt, met een batterijduur tot vier dagen

09:22 20 maart in News

Smartwatcher, de toonaangevende innovator van draagbare veiligheidsoplossingen, heeft officieel haar nieuwste horloges, de ESSENCE en ESSENCE deluxe, aan haar productlijn toegevoegd. Het ESSENCE horloge spreekt iedereen aan die veiligheid nodig heeft en is de perfecte metgezel voor buitensporters, reizigers en professionals die alleen werken. Daarnaast is het voor ouderen de ultieme oplossing om zich thuis en onderweg veilig en verbonden te voelen. Het horloge is elegant, licht en comfortabel om te dragen. De waterdichtheid maakt het tevens geschikt om te dragen tijdens het baden of douchen. Dit is belangrijk voor oudere mensen voor wie de badkamer een gevaarlijke plaats kan zijn.

De ESSENCE is een mooi en elegant horloge dat bedoeld is om zich aan te passen aan de dagelijkse activiteiten van de gebruiker en daarbij 24 uur per dag veiligheid te bieden. Het enige wat u in geval van nood hoeft te doen, is op de rode knop drukken en er wordt een handsfree communicatiesysteem geactiveerd. Tegelijkertijd komt er een verbinding tot stand met een 24/7 noodoproepcentrale, welke ook de positie van de gebruiker nauwkeurig kan monitoren. Daarmee zijn deze noodoproep horloges met geïntegreerde Zwitserse veiligheidssoftware essentiële bondgenoten om op elk moment snel en eenvoudig hulp te vragen.

Dankzij de geïntegreerde mobiele aansluiting en de ingebouwde luidspreker en microfoon, kan de drager van het Smartwatcher horloge met 1 druk op de knop contact opnemen met zelf gekozen helpers. Een geavanceerd systeem dat GPS, WPS en mobiele antennetriangulatie combineert, brengt een nauwkeurige lokalisatie van het horloge in de kortst mogelijke tijd tot stand, zowel buiten als binnen in een gebouw.

Zwitsers design en eigen software technologie geven de ESSENCE werkelijk unieke kenmerken. Deze zijn ontwikkeld op basis van zorgvuldig luisteren naar feedback van gebruikers, zorgprofessionals en veiligheidsexperts: IP67 waterdichtheid, een langere levensduur van de batterij en een innovatie antennetechnologie die, in combinatie met een Europese roaming SIM-kaart, verbinding maakt met het best beschikbare netwerk. Dit samen zorgt voor een ongekende kracht en connectiviteit.

Bovendien maakt het ESSENCE horloge gebruik van akoestische verbeteringen om te zorgen voor een luid en helder geluid, wat van cruciaal belang is in noodsituaties, vooral ook voor gebruikers met gehoorverlies.

 

« We streven voortdurend naar verbeteringen en gebruiken de meest geavanceerde technologieën om onze producten nóg beter te maken. De ESSENCE-serie is het resultaat van meer dan een jaar hard werken door onze ontwerpers en ingenieurs. Het resultaat overtreft de verwachtingen en is een echte revolutie in persoonlijke veiligheid. Voor oudere mensen kan dit betekenen dat ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen en dingen kunnen blijven doen waarbij ze zich anders niet meer veilig zouden voelen,” zegt Erik Stricker, mede-oprichter en CEO van Smartwatcher.

 

Smartwatcher biedt verschillende service-abonnementen aan. Met het abonnement FRIENDS & FAMILY PLUS worden alle helpers tegelijkertijd gebeld op hun telefoon (mobiele en vaste lijn) en kunnen ze samen de juiste hulp organiseren terwijl ze in nauw contact blijven met de persoon die het horloge draagt. Deze dienst is de eerste in zijn soort en is een van de innovaties die Smartwatcher biedt in persoonlijke veiligheidsoplossingen.

Smartwatcher biedt tevens een professionele dienst aan waarbij het Zwitserse platform de horlogedrager rechtstreeks verbindt met een veiligheidsprofessional in een landelijke 24-uurs noodoproepcentrale. Deze praat met de horlogedrager, beoordeelt de situatie en regelt adequaat passende hulp.

 

 

« We hebben verschillende meldingen ontvangen van situaties waarin onze noodoproephorloges een belangrijke rol speelden bij het redden van een mensenleven. Dat maakt ons als team trots en maakt het harde werk de moeite waard”, voegt Erik Stricker toe.

 

De dienst omvat een gebruikersportaal en een mobiele app (voor Android en IOS) waarmee zorgverleners en familieleden de locatie van de drager kunnen bepalen en volgen en naar behoeve met het horloge kunnen communiceren.

ESSENCE zijn verkrijgbaar in winkels en op de website van Smartwatcher. De ESSENCE horloges beschikken over verwisselbare bandjes.